Voetreflex massage

Voetreflex therapie gaat er van uit dat bepaalde punten op de voet corresponderen met een zeker orgaan in het lichaam, en via energie kanalen er ook mee verbonden zijn.

Door allerlei omstandigheden (stress, langdurige hoge belasting, ingrijpende gebeurtenissen, etc.) kan er een verstoring plaatsvinden in het zenuwstelsel waardoor klachten ontstaan omdat organen en klieren niet meer in harmonie werken.

Voetreflextherapie is een methode die via de reflexen in de voet in corresponderende delen van het lichaam (organen, botten, spieren, imuun systeem, hormonaal systeem) een reactie opwekken en zo het lichaam helpt om een goede balans terug te vinden.

De voetreflex massage werkt zeer ontspannend waardoor de storende impulsen in het centrale zenuwstelsel gedempt worden en het zelfgenezend vermogen optimaal geactiveerd wordt. Het heeft een gunstig effect op de bloedsomloop, lymfestroom, aanvoer van voedingstoffen en afvoer van afvalstoffen.

Reflexzone therapie is gericht op de totale persoon, dus niet alleen op afzonderlijke klachten. Dit betekent dat de hele voet met alle reflexpunten wordt behandeld en daarmee het hele lichaam.

Voetreflex massage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging.

De helende kracht van reflex therapie zit in u zelf.

 

Wanneer niet:

 

Wanneer wel: